Obsah košíku
Košík je prázdny
Celková cena 0,00 Kč
Do dopravy zdarma zbýva 5000 Kč
Značka | Bozal |
---|---|
Objem | 0.7 l |
Obsah alkoholu | 46 % |
Původ | Mexiko |
Bozal, což znamená „divoký“ či „nespoutaný“, je poctou všem „mezcaleros“ z oblastí Oaxaca a Guerrero. Tento mezcal odráží pravou craftovou ruční výrobu – vybrané druhy agáve, často divoce rostoucí, zrají většinou 8-12 let v oblastech Oaxaca a Guerrero, než jsou ručně sklízeny. Přibližně 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin, známá jako piňas, jsou následně pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vyložených kameny a zasypaných zeminou. Poté se drtí pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi. Následuje 1-3 týdenní fermentace bez přidaných cukrů a kvasinek, destilace obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“ a zrání v dubových sudech. Výsledkem je čistota té nejlepší agáve, sladkost s nádechem kouře a zemité chuti – skvělý zážitek.
Pechuga (poddruh Cupreata z rodiny Papalote) je rovněž vzácnou variantou divoké agáve, díky obtížné ruční sklizni ve vysoké nadmořské výšce strmých svahů Rio Balsas v regionu Guerrero – neobyčejný mezcal inspirovaný starou recepturou s originálními prvky, vychutnávaný místními mezcaleros pro soukromé a slavnostní účely (tradiční ceremoniály na konci roku apod.) Pechuga je vrcholným mistrovským dílem, nahlédnutím do soukromé sbírky toho nejlepšího z craftové mezcalové produkce, snoubení sladkých florálních tónů s aromaty zemité vlhkosti, jemným závanem minerality připomíná blížící se bouři. Exkluzivně zabalen do keramických lahví hliněných tónů.
Tasting notes: Delikátní vybalancovanost kouřového nádechu patrně změkčeného stopami divoce rostoucího ovoce, bohatou chuť na patře otevírají tóny opékaného ovoce s lehkým dotekem minerality a jemnou nakouřeností, které směřují do fascinujícího suššího zakončení, ojedinělý zážitek z tohoto posvátného mezcalu.
Značka | Bozal |
---|---|
Objem | 0.7l |
Obsah alkoholu | 47% |
Původ | Mexiko |
Značka | Bozal |
---|---|
Objem | 0.7l |
Obsah alkoholu | 49% |
Původ | Mexiko |